Moskva: Amerika švercuje 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Amerika švercuje 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno

Moskva -- Portparolka ruskom Ministartva inostranih poslova Marija Zaharova optužila je Sjedinjene Države da "švercuju 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno".

Govoreći na konferenciji za medije u petak, dodala je da SAD "krše sopstvene sankcije" i da "kriju sopstvene kriminalne aktivnosti" pod izgovorom borbe protiv Islamske države.

Prema rečima Zaharove, američke snage izgleda nemaju nameru da se povuku iz delova Sirije u kojima se nalaze naftna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polja "u doglednoj budućnosti".

Prošle nedelje, rusko Ministartvo odbrane objavilo je satelitske snimke koji navodno dokazuju da se nafta krijumčari iz Sirije pod nadzorom SAD, što je portparol ministarstva general-major Igor Konašenkov opisao kao "međunarodni državni banditizam".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: SAD krijumčare 30 miliona dolara sirijske nafte mesečno sa okupiranih naftnih polja kršeći sopstvene sankcije - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 01.Nov.2019

Navodni šampion vladavine zakona - SAD krše sopstvene antisirijske sankcije krijumčarenjem sirove nafte sa naftnih polja koja su zaplenjena od Damaska, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zakarova. Svakog meseca SAD prokrijumčare sirijske nafte u vrednosti od 30 miliona...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.