Moodys smanjio izglede za kreditni rejting Italije

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Dec.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moody's smanjio izglede za kreditni rejting Italije

WASHINGTON - Agencija Moody's smanjila je izglede za kreditni rejting Italije sa stabilnih na negativne jer bi odbacivanje predloženih ustavnih promjena na referendumu moglo usporiti provođenje gospodarskih i fiskalnih reformi.

Građani Italije odbacili su u nedjelju na referendumu predložene promjene ustava, koje bi vladi olakšale provođenje gospodarskih i drugih reformi, zbog čega je premijer Matteo Renzi najavio ostavku.

Moody's je u srijedu poručio u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izvješću da će rezultat referenduma usporiti napredak prema gospodarskim i fiskalnim reformama. To, također, otvara mogućnost da Italija odustane od smanjenja javnog duga, a moglo bi je izložiti i nepredvidljivim šokovima u okruženju s usporenim rastom gospodarstva.

Moody's je stoga smanjio izglede, ali je ostavio rejting Italije nepromijenjen na Baa2 za dugoročne državne obveznice.

Rast talijanskog gospodarstva ostaje potisnut, a izgledi za rast slabi, dok su dugoročni izazovi po fiskalnu situaciju zemlje i dalje prisutni, poručio je Moody's.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Mudis snizio izglede za kreditni rejting Italije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2016

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Mudis (Moody's) snizila je izglede italijanskog državnog duga sa stabilnog na negativan status, navodeći kao razlog neuspeh referenduma o ustavnoj reformi, ali je zadržala rejting duga nepromenjenim, piše vašingtonski "Biznis Tajms". Italijanski birači su u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.