Momirović: Na lokaciji nekadašnje Elektronske industrije kreiraćemo novi moderan biznis inkubator u Nišu 

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 14:49

Momirović: Na lokaciji nekadašnje Elektronske industrije kreiraćemo novi moderan biznis inkubator u Nišu 

Dobre vesti iz Niša

Cilj nam je da prevaziđemo sve probleme sa kojima su se susrele kompanije koje rade na prostoru bivše Elektronske industrije kako bi na ovom prostoru napravili novi moderan biznis inkubator koji će biti razvojna šansa za Niš i čitav region, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon završene druge sednice Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije u Nišu.

- Danas smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Nišu sa gradonačelnicom Sotirovski i njenim saradnicima, kao i sa kolegama iz drugih ministarstava, održali drugu sednicu Radne grupe koja se bavi olakšanjem i otklanjanjem prepreka poslovanja u okviru lokacije “Elektronske industrije Niš”. Na prostoru bivše Elektronske industrije u Nišu danas uspešno posluje nekoliko firmi i mi želimo da omogućimo dalji razvoj poslovanja na ovoj lokaciji čime se stvara temelj za novu modernu industrijsku zonu u Nišu. Ta nova industrijska zona u Nišu će biti centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticanje ekonomskog rasta kroz nove investicije i otvaranje novih radnih mesta na ovoj lokaciji. To neće biti samo prostor za poslovanje, već je i izvor inovacija i prilika za naše mlade preduzetnike iz Niša da ostvare svoje poslovne vizije - rekao je Momirović.

Ministar trgovine Tomislav Momirović naglasio je da je Niš danas moderan grad u kome se odvijaju radovi na proširenju i modernizaciji aerodroma, a uskoro kreću i intenzivniji radovi na izgradnji brze pruge koja će predstavljati efikasnu vezu sa celom zemljom i regionalnim privrednim centrima.

- Posebno sam ponosan na to što će Niš i svi mladi preduzetnici dobiti novi biznis inkubator koji će pružiti podršku lokalnoj ekonomiji i otvoriti put ka novim mogućnostima za naše građane i privrednike. Ulažemo ogromnu energiju da zadržimo mlade u Nišu i da svoje talente i znanje plasiraju kroz jedan moderan biznis inkubator kakav će biti formiran na prostoru bivše Elektronske industrije - istakao je ministar Momirović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ovom prilikom zahvalila je ministru Momiroviću na angažovanju sa ciljem da se u Nišu reše višedecenijski problemi domaćih privrednika koji posluju u okviru Elektronske industrije Niš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.