Moćan biznis hab u niškoj EI: novo-staro obećanje - bolja voda i kanalizacija

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2024, 15:55

"Moćan biznis hab" u niškoj EI: novo-staro obećanje - bolja voda i kanalizacija

Novi sastanak Radne grupe za unapređenje poslovanja EI, staro obećanje - biće napravljen moćan biznis hab na prostoru nekadašnje niške Elektronske industije, kome će predhoditi radovi uređenja javnih saobraćajnica, zelenila, parkinga, kao i radovi na vodosnabdevanju, kanalizaciji i struji. Kraj radova očekuju, kaže ministar Tomislav Momirović, za 6 do 9 meseci, a potrebno je da Vlada Srbije donese odluku da prostor prepusti na upravljanje Gradu Nišu.

Radna grupa koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bi trebalo da reši probleme privrednika koji posluju na prostoru nekadašnje EI imala je drugi sastanak u Nišu, a ministar trgovine Tomislav Momirović rekao je da vidi pomake u ovoj industrijskoj zoni, kao i to da će morati da stvore preduslove za preduzetnike da mogu da razvijaju svoje poslove, zapošljavaju ljude, čije će plate i imovine imati veću vrednost.

Važno je da u narednih mesec i po do dva, uđemo sa javnim saobraćajnicama, sređujemo zelenilo, parking i da u narednih 6 do 9 meseci obezbedimo kvalitetnije snabdevanje vodom, da obezbedimo kvalitetniju kanalizaciju i uđemo u proces snabdevanja strujom i ovaj, prostoru koji ima potencijal za širenje učinimo zaista atraktivnim - rekao je Momirović.

Za dva meseca javne saobraćajnice, za 6 do 9 meseci kanalizacija, vodovod i struja; foto: N. Đ. Početak radova na uređenju saobraćajnica u krugu nekadašnje EI Niš gradonačelnica Dragana Sotirovski je najavila da će početi kada republička Skupština usvoji dokument kojim će prostor EI Niš pripasti Gradu.

To nam je važno jer nam je dokument koji je trenutno u Ministarstvu finansija uskoro biti na Vladi i ako se Vlada saglasi, vrlo brzo će Grad Niš postati vlasnik svih saobraćajnica u krugu Elektronske insturije i imaćemo mogućnost da ih uređujemo, naravno i zelenilo i privrednim subjektima omogućimo zahteve koje su tražili - rekla je Sotirovski

Iduće nedelje najavila je i sastanak sa preduzetnicima, koji će morati da krenu u proces ozakonjenja objekata, kako bi Grad Niš mogao da im, kako je Sotirovski rekla, reši problem vodosnabdevanja, kanalizacije i nesmetanog priključivanja za sve postojeće i buduće fabrike u okviru EI Niš.

Na ovim sastancima pravimo preduslove kako bi naši privrednici lakše i bolje poslovali u krugu EI, razvijali svoje pogone, pravili i dograđivali nove fabrike i samim tim zapošljavali veliki broj ljudi. U ovom trenutku u Nišu što se tiče nezaposlenosti spali na nekih 17.000 nezaposlenih ljudi i naš cilj je da ta brojka bude ispod 15.000 - rekla je gradonačelnica.

Zaključila je da će na ovaj način biti rešeni problemi u okviru Mašinske industrije, kao i to da će na taj način biti smanjena nezaposlenost, budžet Grada Niša biti veći, te da će to biti jedini način da se grade novi vrtići, škole, ulice, kao i rekonstrukcije starih objekata.

Između dva sastanka Radne grupe za unapređenje poslovanja na prostoru nekadašnje Elektronske industije, dogodio se veliki požar, koji su vatrogasci danima gasili, a gradonačelnica je zaključila da Grad Niš ne može da reši problem vremešnih instalacija, te da će to morati da reše preduzetnici sami.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.