Izvor: Beta, 27.Apr.2021, 09:57

Ministarstvo turizma očekuje olakšice za ulazak u Grčku posle 14. maja

Zvanični početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj, kada se može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvodjenje takozvanih fast lajn punktova za prelazak granice vakcinisanih gradjana, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.Do početka zvanične letnje sezone Vlada Grčke omogućila je srpskim državljanima ulazak u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili potvrdom o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana od dana ulaska u tu zemlju.Deca do pet godina starosti su oslobodjena testiranja, odnosno ne moraju da poseduju negativan PCR test.Ukoliko epidemiološka situacija u Grčkoj bude povoljnija, resorno ministarstvo očekuje da će za decu biti uvedene olakšice za ulazak u zemlju posle 14. maja.Takodje, putnici su u obavezi da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave koji mogu pronaći na sajtu https://travel.gov.gr/#/ i prezentuju ga pri ulasku u Grčku. U slučaju porodičnog putovanja, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu.Sve te mere su na snazi do 14. maja, a posle tog datuma Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije očekuje povoljniju epidemiološku situaciju u Grčkoj i mogućnost primene olakšica koje su ranije najavljene.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAKO GRAĐANI SRBIJE MOGU U GRČKU Trenutni USLOVI za ulazak u zemlju važe do 14. maja, nakon toga moguće OLAKŠICE

Izvor: Blic, 27.Apr.2021

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je danas da je do 14. maja Vlada Grčke omogućila srpskim državljanima ulazak u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata, ili potvrdom o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dana ulaska u Grčku.

Nastavak na Blic...

Kako ćemo u Grčku posle 14. maja?

Izvor: B92, 27.Apr.2021

Zvanični početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj, kada se može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje takozvanih "fest lajn" punktova za prelazak granice vakcinisanih građana.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.