Mihajlović u Londonu o drumskom saobraćaju i regionalnom povezivanju

Izvor: RTS, 05.Feb.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović u Londonu o drumskom saobraćaju i regionalnom povezivanju

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će sutra sa Džesijem Normanom, britanskim ministrom transporta, potpisati Sporazum o drumskom saobraćaju, a sastaće se i sa ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom.
"Najvažnija vest je da ćemo potpisati bilateralni sporazum o potpunoj liberalizaciji prevoza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tereta u drumskom saobraćaju. Time pomažemo srpskim prevoznicima, jer će se ubuduće sav transport obavljati bez dozvola, kojih do sada nikada nije bilo dovoljno", izjavila je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade, kako je saopšteno, sastaće se i sa britanskim ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom, zaduženim za Zapadni Balkan.
"Imaćemo sastanak u Forin ofisu o nečemu što je za Srbiju posebno važno – o povezivanju regiona, takozvanoj konektiviti agendi. Bez regionalnog povezivanja nema ni razvoja", rekla je ministarka.
Obići će i infrastrukturno gradilište podzemne železnice u Londonu.
"U pitanju je najveće infrastrukturno gradilište u Velikoj Britaniji i projekat vredan, verovali ili ne, 15 milijardi funti. Otprilike tolika je vrednost svih investicija koje Srbija realizuje na celoj svojoj teritoriji. Moji saradnici i ja ćemo imati prilike da vidimo kako je sve organizovano ovde i da nešto od toga primenimo i u Srbiji", rekla je Mihajlović.
Potpredsednica Vlade imaće u četvrtak i sastanak sa predstavnicima kompanijom "Behtel", sa kojom je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na izgradnji Moravskog koridora.
"Srbija će graditi Moravski koridor, od Pojata do Preljine, jer želimo da podignemo šumadijski region. Sa ‘Behtelom' nastavljamo razgovore o projektno-tehničkoj dokumentaciji, ali i uslovima finansiranja projekta", dodala je Mihalović.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka Mihajlović u poseti velikoj Britaniji, potpisuje važan sporazum o saobraćaju

Izvor: Blic, 05.Feb.2019

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će sutra sa Džesijem Normanom, britanskim ministrom transporta, potpisati Sporazum o drumskom saobraćaju, a sastaće se i sa ministrom za Evropu, ser...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.