Mihajlović: Tajkunima nećemo dati da upravljaju javnim preduzećima

Izvor: Blic, 14.Dec.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Tajkunima nećemo dati da upravljaju javnim preduzećima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je protiv toga da tajkuni upravljaju javnim preduzećima, jer je to loše.

- “Kada govorimo o tome ko upravlja aerodromima i da li je Vlada Srbije protiv tajkuna koji treba u nekom trenutku da upravljaju javnim preduzećem - da, ja jesam protiv svih onih koji su na neobičan način stekli bogatstvo i sada odjednom treba da postanu direktori nekih javnih predzueća. To je prosto moj stav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << -naglasila je Mihajlović.

“Mislim da je to loše, to ne znači da neko ne može da me dematuje i da to bude drugačije”, rekla je ministarka povodom navoda šefa poslaničke grupe LDP Čedomira Jovanovića da vlast ne može da reši problem javnih preduzeća.

Jovanović je podsetio na ranije dogovore da poslovni ljudi udju u železnicu i da se uvede profesionalni mendžmant u javna preduzeća koji bi bio dobro plaćen i koji bi počeo da rešava problem.

- “Onda kada se pipne puls naroda, šta narod misli, narod se nakostreši, ne voli srpske tajkune ali kada Tramp milijardera stavi u vladu, to je u redu, ili kada se pojavi ruski tajkun pa nešto ovde kupi, recimo banku, to je okej - rekao je Jovanović.

Interes Vlade je da svi aerodromi rade, pa čak i da ih grade privatnici

Interes Vlade Srbije je da Zakonom o upravljanju aerodromima pokuša da sve državne aerodrome stavi u funkciju, izjavila je Mihajlović, navodeći da to ne znači da zainteresovanima nije omogućeno da naprave privatni aerodrom.

Predlog zakona o upravljanju aerodromima ne predviđa vlaničko prenošenje imovine već samo mogućnost upravljanja aerodromima. „Postoji mogućnost i dan danas, svakog trenutka, da bilo ko ko je zainteresovan može da sagradi, odnosno napravi neki privatni aerodrom“, rekla je Mihajlović u skupštinskoj raspravi.

Ona je dodala da Vlada Srbije još nije donela odluku u vezi s privatizacijom Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu i da o tome još nije razgovarano.

Mihajlovićeva je tokom rasprave u Skupštini Srbiji o Predlogu zakona o upravljanju aerodromima rekla da će vlada sigurno naći najbolje rešenje za aerodrom.

Ona je podsetila da je vlada angažovala savetnika da analizira poslovanje beogradskog aerodrom i predloži kako da se on dalje razvija. Kako je dodala, Aerodrom "Nikola Tesla" može dalje da se razvija i treba videti šta je najbolje rešenje za Srbiju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.