Mali: Sutra isplata 10.000 dinara zaposlenima u zdravstvu, novac dobija i nemedicinsko osoblje

Izvor: B92, 19.Nov.2020, 14:30

Mali: Sutra isplata 10.000 dinara zaposlenima u zdravstvu, novac dobija i nemedicinsko osoblje

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu.

Za te svrhe iz budžeta izdvojeno je 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra, saopštio je Mali.

"Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Кad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000.

Mali je rekao da će novac dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

On je precizirao da će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid, tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Ministar se ovom prilikom zahvalio medicinarima, naročito doktorima i medicinskim sestrama, na požrtvovanom odnosu prema svojoj profesiji za vreme epidemije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zdravstveni radnici sutra dobijaju po 10.000 dinara

Izvor: RTS, 19.Nov.2020

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu, i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra. . Siniša Mali je naveo da...

Nastavak na RTS...

Zaposleni u zdravstvu dobijaju po 10.000 dinara

Izvor: DANuBeogradu.rs, 19.Nov.2020

Sutra će biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Za te svrheće iz budžeta biti izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno približno 13 miliona evra. Svi zdravstveni radnici dobiće ovu jednokratnu pomoć...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.