Mali: Dobili smo sjajnu vest za Beograđane

Izvor: B92, 21.Mar.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Dobili smo sjajnu vest za Beograđane

Kreditni rejting grada Beograda, prema Agenciji Mudis, povećan je sa B1 na BA3, što je jedna stepenica više, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Mali je dodao da veći kreditni rejting znači i više investitora, odnosno povoljnije okruženje za investitore.

''Danas smo dobili sjajnu vest za Beograd i za Beograđane - poboljšan je kreditni rejting grada. To je za nas važna vest'', rekao je Mali prilikom obilaska ''Gradske čistoće''.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo, ta odluka je rezultat vraćanja dugova koji su nasleđeni iz prošlosti, ali i bolje situacije kako u gradu, tako i u javnim preduzećima.

''Bez povećanja kreditnog rejtinga nema ulaganja u vrtiće, bolnice, škole... To je ono što nama daje mogućnost da privučemo što veći broj investitora'', rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, veći kreditni rejting znači i veće i povoljnije okruženje za investicije, a od toga se zarađuje kroz porez, od toga radi građevinska industrija, otvaraju se nova radna mesta....

Navodeći da jedno povlači drugo, on je istakao da je zato ta informacija veoma važna za grad Beograd. On je ukazao i da je kredni rejting grada Beogarada isti kao i kredni rejting Republike što je za grad velika pohvala. Gradonačelnik je ocenio i da je Beograd važan kao lokomotiva rasta i razvoja Srbije, jer učestvuje sa 40 odsto u bruto društvenom proizvodu i zapošljava veliki broj ljudi.

''Ukoliko Beograd krene, kreće i čitava Srbija, a kreditni rejting to potvrđuje'', rekao je Mali dodajući da je Mudis jedna od tri najveće kreditne agencije.

Gradonačelnik je izrazio i uverenje da će kreditni rejting Beograda i nadalje rasti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.