Poboljšan kreditni rejting Beograda, sa B1 skočio na BA3

Izvor: Blic, 21.Mar.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšan kreditni rejting Beograda, sa B1 skočio na BA3

Grad Beograd dobio je danas sjajnu vest – poboljšan mu je kreditni rejting, prema izveštaju agencije “Mudis” sa B1 skočio je na BA3, što je stepenica više, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je naglasio da je ova odluka rezultat vraćanja dugova koje je grad nasledio i bolje situacije kako u gradu tako i u javnim preduzećima.

– Za građane je to veoma važno jer bez većeg kreditnog rejtinga nema ni ulaganja u novu opremu u javnim preduzećima niti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vrtiće, bolnice, škole. Veći kreditni rejting znači i više investitora, odnosno povoljnije okruženje za investitore. Od toga zarađujemo kroz porez, angažuje se naša građevinska industrija, otvaraju se nova radna mesta. Jedno povlači drugo – rekao je gradonačelnik.

On je precizirao da je kreditni rejting grada isti kao i republike, što je za Beograd kao lokalnu samoupravu velika pohvala.

– Beograd je važan kao lokomotiva rasta i razvoja Srbije, jer on učestvuje sa 40 odsto u bruto društvenom proizvodu i zapošljava veliki broj ljudi. Ukoliko Beograd krene, kreće i čitava Srbija – rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će kreditni rejting Beograda i nadalje rasti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Povećan kreditni rejting grada Beograda

Izvor: RTS, 21.Mar.2017

Kreditni rejting grada Beograda, prema Agenciji "Mudis" (Moody's), povećan je sa "B1" na "Ba3" što je jedna stepenica više, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali dodajući da veći kreditni rejting znači i više investitora, odnosno povoljnije okruženje za investitore. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.