MMF zadovoljan rezultatima, Misija u Srbiji po formiranju vlade

Izvor: RTS, 15.Apr.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF zadovoljan rezultatima, Misija u Srbiji po formiranju vlade

Zamenik direktora za Evropu Međunarodnog monetarnog fonda Fil Gerson navodi da je ta institucija, ukupno gledano, zadovoljna rezultatima reformi u Srbiji.
Fil Gerson ističe da će misija MMF-a posetiti Srbiju radi zaključenja četvrte revizije aranžmana odmah po formiranju nove vlade.

"Kad dođe, razgovaraće o tome da li su uslovi na fiskalnoj strani i kada je reč o strukturnim reformama zadovoljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi zaključila četvrtu reviziju", rekao je Gerson Tanjugu tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu.
Prema njegovim rečima, MMF je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, i kako se program odvija u Srbiji.
Međutim, ukazao i da je bilo nekih odlaganja kada je reč o strukturnim reformama, u delu reforme javnih preduzeća i javnog sektora, što će, dodaje, takođe biti na redu.
"Čim nova vlada bude formirana, mi ćemo doći. Jedva čekamo da nastavimo na reformskim programom", poručio je zamenik direktora za Evropu MMF-a.
Misija MMF-a posetila je Srbiju krajem februara kako bi inicirala razgovore o četvrtoj reviziji, ali revizija nije zaključena, odnosno ocena je zbog predstojećih izbora odložena.
Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Deheng Kim tada je rekao Tanjugu da odlaganje ocene četvrte revizije ne znači da ima problema u vezi sa aranžmanom, i da će ona biti data tokom naredne posete MMF-a, a nakon formiranja vlade.
"Praksa MMF-a pred izbore varira, ali nije neuobičajeno da se odloži kompletiranje revizije zbog izbora", objasnio je Kim, jer tehnička vlada preuzima upravljanje do formiranja nove, ali je ona limitirana u ovlašćenjima da usvaja nove mere.
Srbija je u februaru 2015. zaključila sa MMF-om stend baj aranžman iz predostrožnosti, vredan oko 1,2 milijarde evra. Srbija je do sada od MMF-a dobila pozitivne ocene nakon svake od ukupno tri revizije aranžmana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF zadovoljan rezultatima, dolaze čim se formira vladu

Izvor: Prva.rs, 15.Apr.2016

“Misija MMF-a je spremna da dođe u Srbiju što pre, čim se vlada formira. Kad dođe, razgovaraće o tome da li su uslovi na fiskalnoj strani i kada je reč o strukturnim reformama zadovoljeni, kako bi zaključila četvrtu reviziju”, rekao je Gerson Tanjugu tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.