Izvor: RuskaRec.ru, 24.Jul.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF potvrdio oporavak ruske ekonomije u 2017. godini

Međunarodni monetarni fond (MMF) u ponedeljak je potvrdio svoju aprilsku prognozu o postepenom oporavku ruske ekonomije u 2017. godini. To se navodi u julskom biltenu „Perspektive razvoja svetske ekonomije” MMF-a koji je objavljen povodom godišnjeg sastanka u Kuala-Lumpuru (Malezija).
Nabiulina: Ruska ekonomija je na početku novog ciklusa rasta
„Ekonomija Ruske Federacije će se, prema prognozi, postepeno oporavljati u 2017. godini, u skladu sa aprilskom prognozom”, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << se u dokumentu, prenosi TASS.
Organizacija je takođe istakla da je bazna inflacija „uglavnom stabilna u zemljama sa tržištem u razvoju, a u nekim od njih, kao što su Brazil i Rusija, ona je značajno snižena”.
Eksperti MMF-a su ranije prognozirali u ovoj godini u Rusiji realan rast BDP-a na nivou 1,4%, pri čemu se iste cifre očekuju i u 2018. godini, uzimajući u obzir stabilnije cene nafte i povoljnije finansijske uslove. Dalji rast je, prema njihovim podacima, povezan sa prognozama o daljoj stabilizaciji i rastu cena nafte, povratkom na realan nivo plata,  stabilizacijom bankarskog sistema i rastom profita u preduzećima.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.