London: Automobilom na vjernike ispred džamije; više osoba ozlijeđeno

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jun.2017, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Automobilom na vjernike ispred džamije; više osoba ozlijeđeno

LONDON - Nekoliko je osoba ozlijeđeno u ponedjeljak iza ponoći u sjevernom Londonu, a jedna je uhićena nakon što se vozilom zaletjela među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, izvijestila je londonska policija, koja je taj događaj nazvala "velikim incidentom".

Policija je priopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći, i to zbog sudara na Seven Sisters Roadu, koja prolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kroz područje Finsbury Parka.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije. Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, kada se molitve održavaju tijekom noći.

Iako su pojedini mediji objavili da su dvije osobe smrtno stradale, zasad nema službenih potvrda o tome.

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao kaos. "Bio je to bijeli kombi koji je stao pred Finsbury Park džamijom i izgledalo je kao da je pogodio ljude koji su izašli nakon završetka molitve. Nisam vidio samog napadača, iako je izgledao kao da je uhićen, ali vidio sam kombi", izjavio je jedan od svjedoka događaja.

Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci za koje su optuženi islamistički militanti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

London: Vozilom se zaletio među vjernike pred džamijom u Londonu, jedna osoba

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jun.2017

Najmanje jedna osoba poginula je, a deset ih je ozlijeđeno iza ponoći u sjevernom Londonu kada se nepoznati napadač vozilom zaletio među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, izvijestila je londonska policija. Napadača su uhvatili sami vjernici i predali ga policiji. Policija...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.