Ljajić sa ambasadorom Egipta o mogućem izvozu pšenice

Izvor: RTS, 04.Okt.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić sa ambasadorom Egipta o mogućem izvozu pšenice

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa ambasadorom Egipta u Srbiji Amrom Alguvejlijem o mogućnosti da proizvođači pšenice iz Srbije dobiju saglasnost egipatske vlade za izvoz na tržište te države.
Ambasador Alguvejli istakao je potpunu spremnost nadležnih egipatskih institucija da uvrste Srbiju na listu zemalja kojima je dozvoljen izvoz pšenice u Egipat, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodajući da su u toku završne procedure u tom cilju.
U saopštenju Ministarstva trgovine se podseća da je Egipat jedan od najvećih svetskih uvoznika žitarica.
Ljajić i Alguvejli su se saglasili da postoji prostor za razvijanje trgovinske razmene i u drugim oblastima, kao što su energetika, građevinarstvo, automobilska i farmaceutska industrija.
Kada je u pitanju turizam, Ljajić i Alguvejli su se saglasili da je bilateralna saradnja u toj privrednoj grani u usponu, ali i da je potrebno dodatno raditi na promociji turističkih potencijala Srbije u Egiptu, kao i egipatske ponude na našem tržištu.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Moguć izvoz pšenice u Egipat

Izvor: Danas, 04.Okt.2018

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta u Srbiji Amrom Alguvejlijem o mogućnosti da proizvođači pšenice iz Srbije dobiju saglasnost egipatske vlade za izvoz na tržište te države. Članak Ljajić: Moguć izvoz pšenice u Egipat se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Srpska pšenica na egipatskom tržištu?

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2018

Egipat je spreman da uvrsti Srbiju na listu zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz pšenice, rekao je ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli BEOGRAD - Egipat je spreman da uvrsti Srbiju na listu zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz pšenice, rekao je ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.