Ljajić: MMF nam ne ukida otpremnine

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: MMF nam ne ukida otpremnine

Beograd -- Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio je da Srbija ne mora da menja Zakon o radu zbog sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Ljajić je nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao da je o izmenama zakona o radu bilo reči tokom nedavne posete misije Međunarodnog monternog fonda i da je preuzeta obaveza da se do kraja oktobra iznesu predlozi.

Ukoliko oko tih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predloga bude postignuta saglasnost svih socijalnih partnera na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta, izmene i dopune zakona o radu će ući u redovnu proceduru usvajanja.

"Nismo u obavezi da po svaku cenu izvršimo izmene i dopune zakona o radu", rekao Ljajić navodeći da je u javnosti bilo određenih nejasnoća koje se tiču otpremnina i rada na određeno vreme.

MMF nije tražio da se ukinu otpremnine, te da se tema o kojoj se razgovaralo odnosi na to da se, kako je rekao, spreči mogućnost da neko po istom osnovu dobije dva puta otpremninu.

Prema njegovim rečima, teži se ka tome da se pre svega zaštiti budžet i poreski obveznici, kao i da se neutrališu različite nelogičnosti.

"Otpremnine ostaju stečeno pravo radnika i o tome ćemo razgovarati na sledećoj sednici ovog tripartitnog tela", rekao je Ljajić.

Ljajić je kazao da se sa MMF-om razgovaralo i o mogućnosti da se rad na određeno vreme produži sa 12 meseci na tri godine, ali nije doneta nikakva odluka. Kako je dodao, i o tome će se razgovarati u oktobru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Nismo u obavezi da menjamo zakon (VIDEO)

Izvor: S media, 19.Sep.2011

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da Srbija nije u obavezi da po svaku cenu menja Zakon o radu, navodeći da je u javnosti bilo određenih nejasnoća koje se tiču otpremnina i rada na određeno vreme. ..Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija...

Nastavak na S media...

Izmene Zakona o radu neće dozvoliti duple otpremnine

Izvor: EMportal, 19.Sep.2011

Zaposleni će za sve godine staža dobiti otpremninu, ali prema predlogu izmene Zakona o radu neće više moguće dobijanje duplih otpremnina, izjavila je danas pomoćnica ministra rada i socijalne politike Radmila Bukumirić Katić.

Nastavak na EMportal...

Bez dogovora o otpremninama

Izvor: Politika, 19.Sep.2011

Zakon o radu neće biti menjan, kaže Rasim Ljajić, ministar rada..Srbija nije obavezna da po svaku cenu menja Zakon o radu. Taj propis biće izmenjen samo u slučaju ako oko toga bude postignuta saglasnost svih socijalnih partnera, potvrdio je juče, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, Rasim...

Nastavak na Politika...

U pripremi prvi nacrt zakona o Razvojnoj banci Srbije

Izvor: Kamatica.com, 20.Sep.2011, 11:07

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je juče da se do kraja oktobra očekuje prvi Nacrt zakona o Razvojnoj banci, u kome će biti definisan izvor i visina osnivačkog kapitala, način funkcionisanja i raspon kamatnih stopa. Ljajić je to rekao novinarima posle sednice Socijalno-ekonomskog...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.