Ljajić: I Brisel smatra da Hrvatska taksama krši SSP

Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: I Brisel smatra da Hrvatska taksama krši SSP

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali na osnovu neformalnih informacija Brisel smatra da se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Izvor: agencije

  Prema rečima Ljajića, to su diskriminatorske mere, uperene protiv svih zemalja u regionu.

Siguran sam da će pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << iz Brisela biti takav da će Hrvatska morati da modifikuje ili potpuno promeni ovu odluku, rekao je Ljajić i najavio da će se u ponedeljak u Sarajevu održati sastanak ministara zemalja u okruženju sa koga će se uputiti zahtev Vladi Hrvatske.

"Ukoliko ne dođe do promene sve zemlje će preduzeti kontra mere, a to bismo hteli na svaki način da izbegnemo, jer ne želimo trgovinski rat od koga bi najviše štete imali privrednici i potrošači", naglasio je Ljajić i ocenio da se u ovom slučaju radi isključivo o protekcionizmu i populizmu Hrvatske.

Otvorena sportska hala u odmaralištu na Zlatiboru

Ministar Ljajić otvorio je danas sportsku halu u odmaralištu Golija na Zlatiboru, u čiju izgradnju je ministarstvo uložilo 15 miliona dinara.

Izgradnja hale, površine 660 metara kvadratnih,upotpuniće turističku ponudu Zlatibora i odmarališta Golija, a po rečima Ljajića ovo će biti najbolje mesto za pripreme sportista i dečIje kampove i u zimskom periodu.

Ljajić je naglasio da je Zlatibor jedna od tri top destinacije u Srbiji sa velikim potencijalom za dalji razvoj,kao i da se investicijama države i privatnog sektora ti potencijali već uveliko iskorišćavaju.

"Vlada Republike Srbije je u protekle dve i po godine uložila 130,5 miliona dinara na Zlatiboru, a u planu su i nove investicije u cilju poboljšanja turističke infrastrukture i ukupne ponude na ovoj planini",istakao je Ljajić.

Zlatibor i odmaralište Golija važno su mesto za razvoj školskog sportskog turizma, ali i prezentaciju naše zemlje u svetu ,jer je samo ove godine na Zlatiboru na pripremama boravilo ili boravi preko 100 klubova iz različitih zemalja.

"Samo u dečijem odmaralištu Golija u košarkaškom kampu ovog leta borave deca iz 25 zemalja, a u odbojkaškom iz 19 zemalja sveta. Da bi se povećao kvalitet usluge u planu je izgradnja saune,teretane, slane sobe i dečije igraonice čime će se zaokružiti ponuda Golije",naglasio je Ljajić.

Izgradnja sportske hale koštala je 34,5 miliona dinara. Novac je obezbeđen zajedničkim učešćem Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija,grada Užica,opštine Čajetina i Dečijeg odmarališta Zlatibor iz Užica.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je na otvaranju sportske hale da je Ustanova dečja odmarališta Zlatibor u poslednje tri godine, zahvaljujući dobrom poslovanju, sopstvenim sredstvima učestvovala u projektima vrednim 80 miliona dinara, koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiralo sa 41 miliona dinara uloženih u odmaralište Gojija na Zlatiboru.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ljajić: U Briselu smatraju da Hrvatska krši SSP

Izvor: RTS, 05.Avg.2017

Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali da prema neformalnim odgovorima od naših diplomatskih predstavnika ne postoji niko u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.