Ljajić: U Briselu smatraju da Hrvatska krši SSP

Izvor: RTS, 05.Avg.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: U Briselu smatraju da Hrvatska krši SSP

Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali da prema neformalnim odgovorima od naših diplomatskih predstavnika ne postoji niko u Briselu ko smatra da odluka Hrvatske nije kršenje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministra Ljajića, koji je prisustvovao otvaranju sportske hale u dečjem odmaralištu "Golija", to su diskriminatorske mere, uperene protiv svih zemalja u regionu.

"Siguran sam da će pritisak iz Brisela biti takav da će Hrvatska morati da modifikuje ili potpuno promeni ovu odluku", rekao je Ljajić i najavio da će se u ponedeljak u Sarajevu održati sastanak ministara zemalja u okruženju sa koga će se uputiti zahtev Vladi Hrvatske.
Ukoliko ne dođe do promene, sve zemlje će preduzeti kontramere, najavio je Ljajić.
"To bismo hteli na svaki način da izbegnemo, jer ne želimo trgovinski rat od koga bi najviše štete imali privrednici i potrošači", naglasio je Ljajić.
Prema njegovoj oceni, tvrdnja Hrvatske, da na ovaj način štiti potrošače u svojoj zemlji, nisu tačne, jer kako je rekao, Hrvatska je svoje potrošače "pogodila jer će kupovati skuplju robu i sigurno manje kvalitetnu robu".
"Ovde se radi o čistom ekonomskom protekcionizmu, a u političkom smislu o čistom populizmu jer ova odluka ne može biti ničim drugim opravdana osim ubiranjem jeftinih političkih poena", ocenio je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Brisel smatra da Hrvatska krši SSP

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2017

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas na Zlatiboru da će Hrvatska, zbog pritiska Brisela, promeniti ili modifikovati odluku o povećenju taksi na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz država regona, uključujući i Srbiju...On je rekao i da još nema formalnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.