Ljajić: Beležimo više turista, Sokobanja - hit destinacija

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Beležimo više turista, Sokobanja - hit destinacija

Za šest meseci ove godine bilo je 11 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, zabeležen je 13 odsto veći broj noćenja i 13 odsto je veći devizni priliv, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodao da je turistički hit bila Sokobanja koja je zabeležila rekordan rast broja gostiju i noćenja.

Prema njegovim rečima, devizni priliv je u prvih šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << iznosio 528 miliona evra.

"Sve ovo ukazuje da ćemo se približiti ostvarenju ciljeva koje smo zacrtali početkom godine, a to je 3,5 miliona gostiju, od toga blizu 1.700.000 stranaca, devizni priliv oko milijardu i 350 miliona evra i više od 9,5 miliona noćenja", rekao je Ljajić na otvaranju 12. "Fish fest Beograd", na platou kod Kule Nebojša ispod Kalemegdana.

"Ukoliko se ostvare te naše ambicije i planovi, za koje smatramo da su realni, a sve indicije ukazuju da ćemo ih ostvariti, ovo će, bez sumnje, biti najbolja turistička godina", rekao je on.

Na pitanje novinara koja se destinacija ove godine izdvojila kao hit kada je domaći turizam u pitanju, Ljajić je odgovorio "da je to, bez sumnje, bila Sokobanja koja je zabeležila rekordan rast broja gostiju i noćenja".

"To je 90 odsto veći broj dolazaka i noćenja nego što je bilo u prethodnom periodu.Raduje nas da pored pet ključnih destinacija koje privlače preko 75 odsto gostiju, a to su Beograd, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zlatibor i Kopaonik, sve više dobijamo i nove turističke destinacije koje će se vrlo brzo priključiti ovoj zlatnoj petorci.Sokobanja se tome približava", rekao je Ljajić.

On je rekao da je "Fish fest" jedna od najvećih manifestacija u oblasti gastronomije u Beogradu.

"Nastojimo da ovu manifestaciju što je moguće više brendiramo, internacionalizujemo. Radićemo u perspektivi da privučemo što veći broj učesnika", rekao je Ljajić.

On je dodao da će na ovogodišnjem 12. "Fish festu Beograd" učestvovati oko 200 kuvara, što je duplo više nego prethodnih godina.

"I to je jedan od dodatnih razloga zašto moramo više da radimo, pre svega, na ovoj manifestaciji, a samim tim i na privlačenju što većeg broja gostiju", rekao je Ljajić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.