Lagard upozorava Ukrajinu zbog sporih reformi

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagard upozorava Ukrajinu zbog sporih reformi

Direkorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je danas Ukrajinu da ta finansijska organizacija neće moći da nastavi da joj finansijski pomaže ako ne ubrza reforme.

"Bez suštinskih novih napora da se ojačaju vladine reforme i borba protiv korupcije, teško je videti kako može da se nastavi i da bude uspešan program koji ima podršku MMF-a", saopštila je Lagard.

Ona je dodala da je Ukrajina u opasnosti da se "vrati obrascu neuspešne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ekonomske politike".

Ukrajina se u suočavanju s ekonomskom krizom oslanja na finansijku pomoć MMF-a i međunarodnih zajmodavaca. Zemlja je prošle godine zabeležila privredni pad veći od 10 odsto.

Ukrajina još čeka da joj MMF isplati ratu kredita koja se od oktobra odlaže zbog neslaganja oko ukrajinskog budžeta.

MMF je prošle godine odobrio Ukrajini zajam od 17,5 milijardi ndolara, u okviru šireg paketa pomoći od 40 milijardi dolara, a jedan od nuslova je smanjenje javne potrošnje.

Ministar privrede Aivaras Abromavičus podneo je prošle sedmice ostavku tvrdeći da rukovodstvo zemlje sprečava sprovođenje reformi i da korumpirane osobe pokušavaju da preuzmu kontrolu nad državnim finansijama.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.