Kuleba: Želimo pregovore Zelenski-Putin jer je Putin glavni, razgovor sa Lavrovom 10. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022, 23:07

Kuleba: Želimo pregovore Zelenski-Putin jer je Putin glavni, razgovor sa Lavrovom 10. marta

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je danas da Kijev želi direktne pregovore predsednika Volodimira Zelenskog sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom jer zna da je Putin čovek koji "vuče konce" u Moskvi.

"Odavno želimo direktan razgovor predsednika Ukrajine i Vladimira Putina jer svi razumemo da on donosi konačne odluke, posebno sada", naveo je Kuleba, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dodao je da se Zelenski ne plaši ničega, pa ni direktnog susreta sa Putinom.

"Ako se ni Putin ne plaši, neka dođe na sastanak, neka sedne i razgovara”, poručio je Kuleba.

Razgovor sa Lavrovom planiran za 10. mart

Kuleba je rekao da je njegov sastanak sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Turskoj zakazan za 10. mart.

''Ako Lavrov 10. marta stigne u Antaliju, i ja ću otići, sesti i razgovarati'', rekao je Kuleba na konfernciji za novinare, prenele su RIA Novosti.

Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da je planiran sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine, uz učešće turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua na marginama diplomatskog sastanka u Antaliji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kuleba: Razgovor sa Lavrovom planiran za 10. mart

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2022, 00:02

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je dabas da je njegov sastanak sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Turskoj zakazan za 10. mart.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.