Kriza primorala ministra da ide u Moskvu zbog kredita od pet milijardi dolara

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza primorala ministra da ide u Moskvu zbog kredita od pet milijardi dolara

Teheran -- Ministar energetike Irana Reza Ardakanijan će u četvrtak doputovati u Moskvu, gde će razgovarati o dobijanju kredita u visini od pet milijardi dolara.

"Sutra ćemo krenuti u Moskvu kako bismo se dogovorili o davanju ruskog kredita Iranu, u visini od pet milijardi dolara", rekao je Ardakanijan, a prenela agencija "Tasnim".

Ova izjava je došla u trenutku dok je u Iranu u toku politička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriza, izazvana povećanjem cena na benzin, koja je prerasla u proteste u celoj zemlji.

Kako bi se olakšala društveno-politička situacija, vlada je donela odluku da pruži finansijsku pomoć onima koji su najviše pogođeni povećanjem cena na gorivo, preneo je Sputnjik.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je izjavio ranije da će Vašington od 15. decembra ponovo uvesti sankcije Iranu zbog obogaćivanja uranijuma u Fordou.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kriza primorala ministra da ide u Moskvu zbog kredita od pet milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 21.Nov.2019, 09:17

TEHERAN, Ministar energetike Irana Reza Ardakanijan će u četvrtak doputovati u Moskvu, gdje će razgovarati o dobijanju kredita u visini od pet milijardi dolara. “Sutra ćemo krenuti u Moskvu kako bismo se dogovorili o davanju ruskog kredita Iranu, u visini od pet milijardi dolara”, rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.