Kondić: Er Srbija do juna 2016. uvodi letove za Njujork

Izvor: RTS, 09.Nov.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondić: "Er Srbija" do juna 2016. uvodi letove za Njujork

"Er Srbija" će, do juna 2016, uspostaviti letove do Njujorka, koji će se obavljati pet puta nedeljno, najavio je generalni direktor srpske nacionalne avio kompanije Dane Kondić na konferenciji povodom dvogodišnjice rada te kompanije.
"Do juna 2016. uspostavićemo prvi dugolinijski let za Njujork", rekao je Kondić, dodajući da će zbog toga biti nabavljen prvi širokotrupni avion "Erbas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << A330-200", putem lizinga.

"Er Srbija" je regionalni lider i član "Etihad" alijanse, trenutno leti na 36 destinacija u Evropi, a u planu je i da kupi neke druge aviokompanije na Balkanu.
Trentno njena flota broji 16 novih aviona koji postižu sve bolje poslovne rezukatate što pokazuju i prva tri kvarala ove godine.
"Naš operatvini prihod je uvećan za 26 procenata na 86 miliona evra. Broj putnika je povećan za 11 odsto sa 80 hiljada na 913 hiljada putnika", rekao je generalni direktor kompanije Dane Kondić.
"Er Srbija" je najveća, najjača i najbolja aviokompanija u regionu, ocenio je premijer Aleksandar Vučić,  rekavši da je najbolja vest za rođendan uspotavljnje direktne linije za Ameriku.
Time bi posle 24 godine prvi put bila ostvarena veza između Amerike i Balkana a Srbija bi bila jedna od retkih zemalja u Evropi koja ima ovakav saobraćaj.
"Mislim da ćemo to da izguramo i onda bi prvi let bio prvog juna", rekao je premijer Srbije.
"Er Srbija" trentno zapošljava 2.300 radnika, samo broj novozaposlenih u dve godine iznosi oko 969 a direktno od nje zavisi 24. 000 radnih mesta u Srbiji.
Sve je više maldih u „Er Srbiji" pa je preko 30 procenta zaposlenih mlađe od 30 godina.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do juna direktna linija Beograd – Njujork

Izvor: Capital.ba, 09.Nov.2015

BEOGRAD, Srpska nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ uspostaviće do juna 2016. godine letove između Beograda i Njujorka koji će se obavljati pet puta sedmično. Generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić rekao je na konferenciji povodom dvije godine rada ove kompanije da će za potrebe dugolinijskih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.