Koliku inflaciju očekuju srpski privrednici i bankari?

Izvor: Capital.ba, 20.Feb.2021, 09:39

Koliku inflaciju očekuju srpski privrednici i bankari?

BEOGRAD – Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja bankara i privrednika u Srbiji kreću se u granicama ciljanog koridora od 3,0 posto plus/minus 1,5 procentnih poena, prema rezultatima januarske ankete Narodne banke Srbije. FOTO: Pixabay Akteri u finansijskom sektoru očekuju inflaciju blizu nivoa od 2,0 posto u januaru 2022. godine, dok privrednici za godinu dana unapred predviđaju nešto nižu inflaciju od 1,5 procenata. Kada je riječ o srednjoročnim inflacionim očekivanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << (za januar 2023. godine), ona su kod bankara ostala nepromjenjena u odnosu na prethodnu anketu i iznose 2,3 posto, a privrednici i u ovom slučaju očekuju nižu stopu, odnosno 1,9 odsto. Usidrenost inflacionih očekivanja doprinosi povećanju efikasnosti monetarne politike u održavanju niske, stabilne i predvidive inflacije u srednjem roku, što je jedan od neophodnih preduslova održivog privrednog rasta, poručuje Narodna banka Srbije.   Tanjug Чланак Koliku inflaciju očekuju srpski privrednici i bankari? се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koliku INFLACIJU očekuju srpski privrednici, a koliku BANKARI?

Izvor: Blic, 20.Feb.2021

Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja bankara i privrednika u Srbiji kreću se u granicama ciljanog koridora od 3 odsto plus/minus 1,5 procentnih poena, prema rezultatima januarske ankete Narodne banke Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.