Koliku inflaciju očekuju srpski privrednici i bankari?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021, 20:37

Koliku inflaciju očekuju srpski privrednici i bankari?

Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja bankara i privrednika u Srbiji kreću se u granicama ciljanog koridora od 3,0 posto plus/minus 1,5 procentnih poena, prema rezultatima januarske ankete Narodne banke Srbije.

Akteri u finansijskom sektoru očekuju inflaciju blizu nivoa od 2,0 posto u januaru 2022. godine, dok privrednici za godinu dana unapred predviđaju nešto nižu inflaciju od 1,5 procenata.

Kada je reč o srednjoročnim inflacionim očekivanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (za januar 2023. godine), ona su kod bankara ostala nepromenjena u odnosu na prethodnu anketu i iznose 2,3 posto, a privrednici i u ovom slučaju očekuju nižu stopu, odnosno 1,9 odsto.

Usidrenost inflacionih očekivanja doprinosi povećanju efikasnosti monetarne politike u održavanju niske, stabilne i predvidive inflacije u srednjem roku, što je jedan od neophodnih preduslova održivog privrednog rasta, poručuje Narodna banka Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koliku inflaciju očekuju privrednici i bankari u Srbiji?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2021

BEOGRAD - Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja bankara i privrednika u Srbiji kreću se u granicama ciljanog koridora od 3,0 posto plus/minus 1,5 procentnih poena, prema rezultatima januarske ankete Narodne banke Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.