Kina na račun duga može preuzeti veći deo obale Crne Gore

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 12:20

"Kina na račun duga može preuzeti veći deo obale Crne Gore"

Izvestilac Evropskog parlamenta za KiM, Viola fon Kramon, kritikovala je danas odluku EU da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini.

Zaduženje iznosi milijardu dolara.

Fon Kramon je pozvala EU da "dva puta razmisli" o mogućoj "strateški lošoj odluci" i upozorila da Kina, na račun dugova, može "preuzeti najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo crnogorske obale".

"Korumpirani lideri kao što je Milo Đukanović eksploatisali su državu godinama. Sada nova vlast mora da reši finansijske dugove. EU je već jednom napravila grešku u Grčkoj i Kina je preuzela luku Pirej. Sada se to može dogoditi sa većim delom crnogorske obale", napisal je fon Kramon na Tviteru.

Iz Evropske komisije su pre dva dana, a povodom zahteva Podgorice za pomoć Brisela u otplaćivanju kineskog zajma od milijardu dolara, poručili da "neće otplaćivati dugove Crne Gore".

Naglašeno je da zbog ovakvih finasijskih poteza Podgorice, postoji rizk od makroekonomksog disbalansa i dužničkog odnosa Crne Gore prema Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.