Kramon: Kina, na račun duga, može preuzeti veći deo obale C.Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 11:44

Kramon: Kina, na račun duga, može preuzeti veći deo obale C.Gore

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, kritikovala je danas odluku EU da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini, koje iznosi milijardu dolara.

Fon Kramen je pozvala EU da dva puta razmisli o mogućoj strateški lošoj odluci i upozorila da Kina, na račun dugova, može preuzeti najveći deo crnogorske obale.

Korumpirani lideri kao što je Milo Đukanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eksploatisali su državu godinama. Sada nova vlast mora da reši finansijske dugove. EU je već jednom napravila grešku u Grčkoj i Kina je preuzela luku Pirej. Sada se to može dogoditi sa većim delom crnogorske obale, napisala je fon Kramon na Tviteru.

Iz Evropske komisije su pre dva dana, a povodom zahteva Podgorice za pomoć Brisela u otplaćivanju kineskog zajma od milijardu dolara, poručili da neće otplaćivati dugove Crne Gore.

Naglašeno je da zbog ovakvih finansijskih poteza Podgorice, postoji rizk od makroekonomksog disbalansa i dužničkog odnosa Crne Gore prema Kini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kramon: Kina može preuzeti veći dio obale Crne Gore

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2021

BRISEL - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, kritikovala je danas odluku EU da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini, koje iznosi milijardu dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Von Cramon: EU da 'dobro razmisli' o pomoći oko crnogorsko-kineskog duga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2021

Evropska zastupnica Viola von Cramon (Fon Kramon) i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo je ocenila da "nije mudra odluka" EU da ne pomogne Podgorici u otplati kredita koju je Crna Gora preuzela od kineskih banaka. Von Cramon je putem svog Twitter naloga pozvala institucije EU da još jednom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.