Italija: U selu Bormida nude 2.000 evra samo da dođete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: U selu Bormida nude 2.000 evra samo da dođete

Lokalni načelnik planinskog sela Bormida na severozapadu Italije nudi 2.000 evra svakome ko odluči da se tu doseli.

Seoce se nalazi u Liguriji, a trenutno u njemu živi 394 stanovnika.

Načelnik Bormide, Danijele Galijano, u pokušaju da spase mestašce da ne postane selo duhova nudi i povoljno smeštaj – 50 evra mesečno za malu nekretninu i 120 za veću, piše Gardijan.

Odluku bi trebalo da podrži i loklano veće, ali čini se da se može očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će Bormida poklanjati 2.000 evra svakoj pridošlici, bez obzira na to da li će da kupi ili iznajmi nekretninu.

"Još uvek radimo na razradi plana, ali svako je dobrodošao da dođe i živi ovde", rekao je lokalni odbornik koji je želeo da ostane anoniman.

"Mi smo mala zajednica, ali vrlo gostoljubiva. Visoko smo u planini, ali nismo daleko od mora. Vodimo zdrav način života, vazduh je veoma čist", dodao je on, prenosi B92.

Vlasnik jednog od četiri restorana u tom mestu Odon Đuzepe kazao je da u Bormidi nema mnogo toga da se radi, ali da je život jednostavan. "Imamo šume, koze, crkvu i puno dobre hrane. Definitivno život bez stresa", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.