Informatički park u Inđiji zaposliće 15.000 stručnjaka

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informatički park u Inđiji zaposliće 15.000 stručnjaka

U Inđiji sutra počinje realizacija najveće investicije u informatički sektor Srbije, izgradnjom informatičko-tehnološkog parka na površini od 25.000 kvadratnih metara, u kojem će posao naći oko 15.000 stručnjaka.

Vrednost te investicije indijske Embazi grupe je oko 600 miliona evra, a u prvoj fazi realizacije tog projekta biće uloženo oko 40 miliona evra, najavio je na skupu u beogradskom hotelu Hajat predsednik Embasi grupe Džitu Virvani.

Virvani je ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da završetak celog projekta očekuje za pet godina i da će se u IT parku u Indjiji proizvoditi informatički softver, a delimično i hardver. Tu će biti smešteni i serveri za klaud kompjuting.

Državni sekretar za digitalnu agendu Jasna Matić je ocenila da će u tom objektu posao naći mnogi domaći inženjeri informatike i drugi visokoobrazovani kadrovi.

Matić je naglasila da će radna mesta u indjijskom IT parku biti veoma dobro plaćena, sa odličnim uslovima za rad i mogućnostima za profesionalno usavršavanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indijci stigli, IT park kreće sutra

Izvor: B92, 18.Apr.2012

Beograd -- Indijska Embasi grupa počeće sutra gradnju informatičko-tehnološkog parka na površini od 25.000 kvadratnih metara, u kojem će posao naći oko 15.000 stručnjaka...To je najveća investicija u informatički sektor Srbije od 600 miliona evra, a u prvoj fazi realizacije tog projekta biće...

Nastavak na B92...

IT park u Inđiji - posao za 15.000 stručnjaka

Izvor: GdeInvestirati.com, 18.Apr.2012

U Inđiji danas počinje realizacija najveće investicije u informatički sektor Srbije, izgradnjom informatičko-tehnološkog parka na površini od 25.000 kvadratnih metara, u kojem će posao naći oko 15.000 stručnjaka. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Virvani: Verujem u oporavak Srbije

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 05:35

Beograd -- Indijac Džitu Virvani, predsednik indijske Embasi grupe koja počinje gradnju velikog IT parka u Inđiji, kaže da veruje u oporavak srpske privrede..."Fokusirali smo se na Srbiju zbog toga što je ona ekonomski povoljna, postoji visokokvalitetna radna snaga, a pri tom nivo plata odgovara...

Nastavak na B92...

Počinje gradnja tehnološkog parka u Inđiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2012

U Inđiji danas počinje realizacija najveće investicije u informatički sektor Srbije, vredna oko 600 miliona evra, polaganjem kamena temeljca za izgradnju informatičko-tehnološkog parka na površini od 25.000 kvadratnih metara, u kojem će posao naći oko 15.000 stručnjaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.