Drecun: Prelazni period za početak primene zabrane dinara na KiM bio fiktivan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 12:06

Drecun: Prelazni period za početak primene zabrane dinara na KiM bio fiktivan

Bivši predsednik parlamentarnog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da je prelazni period koji je takozvana centralna banka u Prištini odredila za početak primene uredbe o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, a koji je istekao u nedelju, bio fiktivan kako bi privremene prištinske institucije utišale kritike Zapada.
"Oni (Zapad) nisu osporili odluku koja je doneta. Oni su podržali pravo Prištine, odnosno tzv. centralne banke da donosi takve odluke, ali su samo tražili od Prištine da u tom prelaznom periodu objasne Srbima na Kosovo i Metohiji zašto se donosi takva mera, da pripreme Srbe za primenu te mere", rekao je Drecun.
On...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anđelković: Kurti sve vreme deluje planski kako bi etnički očistio KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poslednje tri godine čini plansko delovanje kako bi ugrozio srpski narod na Kosovu i Metohiji i etnički očistio južnu srpsku Pokrajinu...Na pitanje zašto je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.