Anđelković: Kurti sve vreme deluje planski kako bi etnički očistio KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 13:18

Anđelković: Kurti sve vreme deluje planski kako bi etnički očistio KiM

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poslednje tri godine čini plansko delovanje kako bi ugrozio srpski narod na Kosovu i Metohiji i etnički očistio južnu srpsku Pokrajinu.
Na pitanje zašto je Kurtiju važnije da se ne formira Zajednica srpskih opština nego da Priština bude član Savet Evrope, Anđelković za Tanjug ističe da je Kurtiju temelj izborne kampanje bio da je razgovor sa Beogradom, kao i položaj srpskog naroda na KiM "zadnja rupa na svirali".
"Za ove tri godine imate preko 500 incidenata, stalnog hapšenja, zabrana uvoza robe iz centralne Srbije na prostor KiM, ukidanje dinara. Sve to kad pogledate...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.