Gujon: Uskoro još 15 škola srpskog jezika u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 19:24

Gujon: Uskoro još 15 škola srpskog jezika u Evropi

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Srbije Arno Gujon najavio je danas da će u narednom periodu biti otvoreno još 15 škola srpskog jezika u Evropi.

Gujon je na svom Tviter nalogu, uz fotografiju škole srpskog jezika u Beču, naveo da će pored osam škola pokrenutih u Austriji u narednom periodu još 15 njih biti otvoreno u Španiji, Portugaliji, Holandiji, Rusiji i na Malti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OTVORENE ŠKOLE NA SRPSKOM U AUSTRIJI! Arno Gujon za "Blic": Tužno je da deca ne znaju jezik predaka, kroz OVA TRI PREDMETA naučiće više o Srbiji

Izvor: Blic, 26.Okt.2021, 14:31

Ne postoji bolji način za održavanje kontakta sa svojim korenima i tradicijom, nego učiti i obrazovati se u školi na svom jeziku, kroz učenje svoje istorije. Toga je svakako bio svestan i veliki humanitarac i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, koji je tokom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.