Izvor: S media, 09.Okt.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka vuče Kipar na dno

U obrazloženju se navodi da su razlozi za tu odluku "problemi u bankarskom sektoru izazvani pogoršanjem ekonomske situacije na Kipru i u Grčkoj".

Istovremeno Moody's je snizio i kreditne rejtinge tri najveće kiparske banke - "Bank of Cyprus" i "Cyprus Popular Bank" na "caa3", a "Hellenic bank" na "caa2".

Sredstva tih banaka opterećena su grčkim aktivama i vlasti Kipra su već bile primorane da izdvoje stotine miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << evra za njihovu dokapitalizaciju. Mogućnosti daljeg pružanja pomoći tim bankama i bankarskom sektoru Kipra su ograničene, navodi Moody's.

Prema prognozi agencije, Kipar će se za podršku svom bankarskom sektoru uskoro obratiti "trojci" poverilaca - Evropskoj komisiji, Evropskoj centralnoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu.

Izvor:Tanjug foto:Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.