Gašić: Za namjensku industriju 70 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 12.Jan.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Za namjensku industriju 70 miliona evra

BEOGRAD, Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je Vlada ove godine opredijelila iz budžeta oko 70 miliona evra za ulaganja u fabrike namjenske industrije, a da su moguća i dodatna sredstva. Gašić je istakao da je cilj ulaganja u namjensku industriju povećanje proizvodnje i izvoza. Napominjući da je potrebno oko 126 miliona evra za pokretanje namjenske industrije, Gašić je za Radio-televiziju Srbije rekao da preduzeća sada kod Vlade mogu konkurisati za oko 70 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << evra. „Na dan Božića premijer /Srbije Aleksandar Vučić/ je imao jedan jako važan razgovor, tako da i tu očekujem dodatnih 80 miliona da uđe u fabrike namjenske industrije 2015″, naveo je Gašić, pojasnivši da se taj razgovor odnosio i na pomoć Vojsci Srbije da kupi što više borbenog naoružanja. Komentarišući kriterijume za raspodjelu budžetskog novca, Gašić je rekao da se najprije očekuju projekti koji će da jasno definišu u šta fabrike žele da ulažu, koje mašine žele da kupe, te koliko će time povećati obim proizvodnje, izvoza i broj novih radnih mjesta. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Gašić: Više ulaganja u namensku industriju

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2015

BEOGRAD - Vlada Srbije opredelila je ove godine iz budžeta oko 70 miliona evra za ulaganja u fabrike namenske industrije, sa ciljem da one povećaju proizvodnju i izvoz.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.