GRCI UVODE NOVE MERE: Mere zaštite sve rigoroznije, pri ulasku obavezan test za državljane OVIH ZEMALJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 17:44

GRCI UVODE NOVE MERE: Mere zaštite sve rigoroznije, pri ulasku obavezan test za državljane OVIH ZEMALJA

U Grčkoj je juče registrovan najveći broj inficiranih od Kovid-19, 203 slučaja, od počeka epidemije, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 5.623.

Posetiocima koji dolaze u Grčku iz Švedske, Belgije, Španije, Holandije i Češke biće potreban dokaz - test da su negativni na korona virus, objavila je danas grčka vlada.

Odluka je doneta nakon nedavnog povećanja broja slučajeva korona virusa u zemlji i stupiće na snagu od 17. avgusta.

Test >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne može biti stariji od 72 sata pre ulaska u zemlju, preneo je Rojters.

Grčka vlada je saopštila da će se isto zahtevati od svih posetilaca koji ulaze u Grčku preko njenih kopnenih granica, uključujući i grčke državljane koji se vraćaju kući.

Vlada je zabranila javna okupljanja, uključujući šou programe i koncerte gde publika ne sedi.

Ona je saopštila i da restorani i barovi na Kritu, u Solunu, na Halkidikiju, Mikonosu, Parosu, Santoriniju, Antiparosu, Zakintosu i Kosu ne mogu da rade između ponoći i 07.00 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.