Posebna služba za ratne zločine

Izvor: B92, 06.Jan.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebna služba za ratne zločine

Šef francuske diplomatije Bernar Kušner i ministarka pravde Mišel Alio Mari rade na stvaranju službe koja bi istraživala zločine protiv čovečnosti i genocid.

Iz kabineta Mišel Alio Mari je saopšteno da ona i Kušner žele da formiraju službu u Parizu u sklopu pravne reforme o kojoj će se parlament izjasniti u prvoj polovini godine.

Kušner i Mišel Alio Mari su u tekstu objavljenom u današnjem "Mondu" naveli da im je cilj ubrzanje sudskih postupaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezanih za ratne zločine i genocid, kako ne bi trajali godinama.

Francuski istražitelji ispituju genocid u Ruandi iz 1994. godine.

Ruanda tvrdi da su francuski vojnici, raspoređeni na njihovoj teritoriji, bili odgovorni za zločine Hutua nad pripadnicma manjinskog plemena Tutsi.

Predložena posebna istražna služba bi se bavila isključivo zločinima protiv čovečnosti i genocidom počinjenim u Francuskoj ili uz učešće francuskih vojnika u drugim zemljama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska zeli da osnuje servis za zlocine protiv covecnosti

Izvor: S media, 06.Jan.2010

Francuska želi da osnuje specijalni istražni servis za zločine protiv čovečnosti i genocid, počinjene u drugim zemljama, najavili su danas francuski ministri spoljnih poslova i pravosudja, Bernar Kušner i Mišel Alio-Mari. ..Kušner i Alio-Mari su u kolumni objavljenoj u današnjem Mondu naveli...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.