Francuska najveći kupac ruskog prirodnog tečnog gasa

Izvor: Capital.ba, 03.Jul.2022, 10:50

Francuska najveći kupac ruskog prirodnog tečnog gasa

MOSKVA – Francuska je postala najveći kupac ruskog tečnog prirodnog gasa, podaci su finskog centra za analizu “CREA”. Foto: Shutterstock Njemački magazin “Di Velt” piše da su razlog za to problemi koje Francuska ima u energetskom sektoru. Iz tehničkih razloga rad u velikom broju nuklearnih elektrana je suspendovan što je dovelo do smanjenja u proizvodnji električne energije. List podsjeća da Francuska putem gasovoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ne dobija ruski gas od sredine juna. Francuska, za razliku od Njemačke, ima četiri terminala koji mogu odmah da primaju ruski tečni prirodni gas. Srna Чланак Francuska najveći kupac ruskog prirodnog tečnog gasa се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Francuska postala najveći kupac ruskog prirodnog tečnog gasa: Šta je uzrok?

Izvor: B92, 03.Jul.2022

Francuska je postala najveći kupac ruskog tečnog prirodnog gasa, podaci su finskog centra za analizu "CREA"...Nemački magazin "Di Velt" piše da su razlog za to problemi koje Francuska ima u energetskom sektoru, prenosi Capital...Iz tehničkih razloga rad u velikom broju nuklearnih elektrana je obustavljen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.