Evropska komisija traži davanje garancija za vaučere u turizmu

Izvor: Capital.ba, 10.Maj.2020, 08:25

Evropska komisija traži davanje garancija za vaučere u turizmu

BRISEL, Evropska komisija zatražiće od zemalja članica Evropske unije da obezbjede državne garancije za vaučere izdate turistima zbog otkazivanja putovanja tokom pandemije koronavirusa, stoji u strateškom dokumentu Evropske komisije u koji je uvid imala agencija Rojters.   Turizam, koji u privredi EU obično ima udio od gotovo 10 odsto, jedan je od sektora koji su najteže pogođeni pandemijom, a Njemačka i još >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << neke zemlje članice pozvale su na to da privremeno van snage budu stavljeni propisi prema kojima avioprevoznici i ugostiteljska industrija, umjesto vaučera, koji se mogu iskoristiti kasnije, putnicima moraju da obezbjede pune novčane naknade za sve otkazane letove i turističke aranžmane. Kako navodi Rojters, u dokumentu, koji će zvanično biti objavljen u srijedu, EK zemlje članice poziva da garantuju za vaučere kako bi ih učinile atraktivnijim za turiste. Vaučeri treba da budu zaštićeni od nesolventnosti izdavaoca a, ukoliko ne budu iskorišteni, trebalo bi da njihova zamjena za novac bude moguća do kraja roka njihovog važenja. Zemlje članice EU takođe će biti pozvane da postepeno ukidaju ograničenja kada je riječ o prelasku unutrašnjih granica Unije i da u određenoj mjeri omoguće odvijanje putničkog saobraćaja kako bi pomogle turističkom sektoru i spasile letnju sezonu, navodi agencija.      Tanjug, Vesti online Чланак Evropska komisija traži davanje garancija za vaučere u turizmu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Papa poslao poruku liderima Evropske unije

Izvor: B92, 10.Maj.2020

Vatikan -- Papa Franja pozvao je lidere zemalja članica Evropske unije da rade zajedno kako bi se izborili sa socijalnim i ekonomskim posledicama pandemije koronavirusa...Papa je tokom nedeljne službe napomenuo da je prošlo 75 godina od kada je Evropa počela izazovan proces pomirenja nakon Drugog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.