Papa poslao poruku liderima Evropske unije

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 13:54

Papa poslao poruku liderima Evropske unije

Vatikan -- Papa Franja pozvao je lidere zemalja članica Evropske unije da rade zajedno kako bi se izborili sa socijalnim i ekonomskim posledicama pandemije koronavirusa.

Papa je tokom nedeljne službe napomenuo da je prošlo 75 godina od kada je Evropa počela izazovan proces pomirenja nakon Drugog svetskog rata, proces koji je doveo do evropske integracije i "dugog perioda stabilnosti i mira".

Rekao je da se moli da isti duh koji je inspirisao evropsku integraciju inspiriše sve one u EU koji imaju odgovornost da se bore sa koronavirusom "u duhu harmonje i saradnje".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Virtuelno obeležena 75. godišnjica oslobođenja Mauthauzena

Izvor: RTS, 10.Maj.2020

Tradicionalno obeležavanje godišnjice oslobađanja nekadašnjeg nacističkog koncentracionog logora Mauthauzen, u Austriji, na kraju Drugog svetskog rata, zbog pandemije koronavirusa, organizovano je preko interneta. Nije bilo povorki preživelih i njihovih rođaka u samom memorijalnom centru,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.