Etihad kupuje 49 odsto akcija Alitalije

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad kupuje 49 odsto akcija Alitalije

Italijanska Alitalia i Etihad ervejz potvrdili su danas da su se dogovorili o glavnim uslovima predložene transakcije kojom će avio-prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata steći 49 odsto vlasničkog udela u nacionalnoj avio-kompaniji Italije.
 

 
Obe avio-kompanije će sada preći na finalizaciju dokumenata o toj transakciji, što je pre moguće, navedneo je u zajedničkom saopštenju Alitalie i Etihad ervejza. Zaključenje investicije, kako se navodi, podleže >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << finalnim regulatornim odobrenjima.
 
Nijedna od kompanija nije obelodanila uslove ni obim Etihadove investicije, iako je početkom ovog meseca italijanski ministar za infrastrukturu, Mauricio Lupi, izjavio da Etihad želi da investira 560 miliona evra i da je obećao ulaganja od dodatnih 690 miliona evra u Alitaliju u naredne četiri godine. Kako je tada izjavio Lupi, Etihad takođe namerava da broj zaposlenih u Alitaliji smanji za oko 2.250 na oko 11,5 hiljada.
 

 
Alitalija, koja godinama posluje neprofitabilno, od prošle godine traži novog partnera, pošto je francusko-holandski avio-prevoznik Er frans-KLM odbacio učešće u dokapitalizaciji italijanske kompanije. Nacionalna avio-kompanija UAE, Etihad ervejz, strateški je partner srpskog avio-prevoznika Er Srbije, sa 49 odsto vlasničkog udela. Etihad ima vlasnički udeo i u kompanijama “Airberlin”, “Air Seyselles”, “Virgin Australia”, “Aer Lingus”, “Jet Airways” i očekuje regulatorno odobrenje za investiciju u regionalnom avioprevozniku u Švajcarkoj “Darwin Airli
 
Izvor: Tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.