Etihad preuzeo 49% Alitalije

Izvor: B92, 25.Jun.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad preuzeo 49% Alitalije

Rim -- Etihad ervejz i italijanska Alitalija potvrdili su da su se dogovorili o transakciji kojom avio-prevoznik iz UAE preuzima 49 odsto vlasničkog udela Alitalije.

Obe avio-kompanije će sada preći na finalizaciju dokumenata o toj transakciji, što je pre moguće, navedneo je u zajedničkom saopštenju Alitalie i Etihad ervejza.

Zaključenje investicije, kako se navodi, podleže finalnim regulatornim odobrenjima.

Nijedna od kompanija nije obelodanila uslove ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obim Etihadove investicije, iako je početkom ovog meseca italijanski ministar za infrastrukturu, Mauricio Lupi, izjavio da Etihad želi da investira 560 miliona evra i da je obećao ulaganja od dodatnih 690 miliona evra u Alitaliju u naredne četiri godine.

Kako je tada izjavio Lupi, Etihad takođe namerava da broj zaposlenih u Alitaliji smanji za 2.251 na 11.470.

Alitalija, koja godinama posluje neprofitabilno, od prošle godine traži novog partnera, pošto je francusko-holandski avioprevoznik Er frans-KLM odbacio učešće u dokapitalizaciji italijanske kompanije.

Nacionalna aviokompanija UAE, Etihad ervejz, strateški je partner srpskog avio-prevoznika Er Srbije, sa 49 odsto vlasničkog udela.

Etihad ima vlasnički udeo i u kompanijama "Airberlin", "Air Seychelles", "Virgin Australia", "Aer Lingus", "Jet Airways" i očekuje regulatorno odobrenje za investiciju u regionalnom avioprevozniku u Švajcarkoj "Darwin Airline".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Etihad preuzeo 49% Alitalije

Izvor: Capital.ba, 25.Jun.2014

RIM, Etihad ervejz i italijanska Alitalija potvrdili su da su se dogovorili o transakciji kojom avio-prevoznik iz UAE preuzima 49 odsto vlasničkog udjela Alitalije. Obe avio-kompanije će sada preći na ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.