Ekonomski promoteri radili bez rezultata

Izvor: S media, 05.Mar.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski promoteri radili bez rezultata

Deljenje vizit-karti ili privlačenje stranih investicija, šta je zadatak ekonomskih promotera Makedonije u svetu? - pitaju se danas makedonski mediji posle informacije da je potrošeno 600.000 evra ali bez ikakvih rezultata.

U Agenciji za strane investicije vlada muk posle najnovijih podataka revizora da su navednu sumu potrošile ekonomske diplomate Makedonije, njih 18, za godinu dana, ali da plodova njihovog rada nema, prenosi makedonska televizija A1.

Pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prvi čovek Agencije Viktor Mizo bio nedostupan za komentar na podatke revizora reagovala je opozicija.

"Potrošeni su milioni evra, za avionske karte biznis klasom, za najskuplje hotele, poslovne ručkove, za plate partijskim aktivistima, a sa druge strane stranih investicija nema", kazao je Igor Ivanovski iz SDSM.

Istovremeno, na sporan način Vlada je dala bespovratnu pomoć od četiri miliona evra stranoj kompaniji u zoni Bunardžik kod Skoplja, navodi A1.

U industrijskoj zoni postoje samo dve kompanije Džonson Kontrols i Džonson Meti. Nema ni traga, kako se ističe, bombastično najavljivanoj investiciji od devet miliona evra kompanija Haer i Trivju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.