EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 19.Jun.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Na sastanku G20 glavni focus bio je na odgovor na evropsku finansijsku krizu i stabilizovanje regionalnih banaka sa povećanim pritiskom na kancelarku Nemačke Angelu Merkel po pitanju proširenja mera pomoći kako se kriza već proširila sa Grčke na Španiju. Lideri G20 sastali su se kako su troškovi pozajmljivanja u zoni evra porasli na rekordno visoke nivoe a izbori u Grčkoj nisu uspeli da spreče širenje krize. Na pritisak ostalih lidera zbog odbijanja da se dug evro zone podeli kroz evro obveznice kao i povećanje deficit potrošnje Angela Merkel trvdi da za to ima dobre argumente ček se I distancirala od ideje o bankarskoj uniji. Prošle nedelje je izjavila da koraci ka rešavanju krize kao što su zajedničko osiguranje depozita i zajednička obveznica ne mogu da zamene budžetsku discipline i podizanje konkurentnosti širom evro zone. Kao deo aparata za borbu protiv krize najveće svetske ekonomije u razvoju najavile su doprinos IMF-u ( Rusija i Indija sa po 10 milijardi evra). Predsednik Kine Hu Jintao izjavio je da će ova zemlja učestvovati sa 43 milijarde evra.Pobednik na izborima u Grčkoj Antonis Samaras I dalje je u pregovorima oko formiranja vlade. Nova demokratija i Pasok tradicionalni rivali zajeno bi imali 162 mesta u parlamentu ukoliko se dogovore o zajedničkoj vladi. Demokratska levica insistira na ostajanju u zoni evra kao i na smanjenju mera štednje. Nakon pobede pro-evro partija u Grčkoj smanjeno je povlačenje depozita iz grčkih banaka. Tokom prošle nedelje dnevno se iz banaka povlačilo oko 700 miliona evra.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilirao u rastu'em trendu. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne prodaje dok RSI oscilira. Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.25858 1.26167 1.26371

Pogledaj vesti o: Izbori,   Nedelja štednje

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Večernja analiza za 19.6.2012

Izvor: FXLider.com, 19.Jun.2012

Šef IMF-a Christine Lagarde objavila je da su neke od članica G20 obećale ukupno 456milijardi dolara za nov fond što 26 milijardi dolara više nego što je bilo obećano u aprilu.Sve oči i dalje su uprte u Grčku gde se očekuje formiranje vlade gde Antonis Samaras vodja Nove Demokratije nastavlja...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.