Domaćinstva nemaju interes da izadju na tržište struje

Izvor: Beta, 27.Nov.2014, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaćinstva nemaju interes da izadju na tržište struje

BEOGRAD, 27. novembra 2014. (Beta) - Svi kupci električne energije u Srbiji od 1. januara 2015. moći će da biraju snabdevača na tržištu, ali se ne očekuje da će veliki broj domaćinstava iskoristit tu mogućnost, ocenili su u četvrtak stručnjaci.

Na konferenciji Balkan magazina o liberalizaciji tržišta struje u Sribji, članica Saveta Agencije za energetiku Srbije LJiljana Hadižibabić rekla je će i nakon potpunog otvaranja većinski deo tržišta ostati na javnom snabdevanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << po regulisanim cenama struje.

"U Srbiji je učešće domaćinstva u krajnoj potrošnji struje 51 odsto. To je izuzetno visok udeo i posledica toga što industrija nije aktivna", rekla je ona.

Hadžibavićeva je istakla da je procena Agencije da neće biti velike migracije na slobodno tržište onih kupaca koji imaju regulisanu cenu struje jer je ona ispod realne tržišne vrednosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Domaćinstva nemaju interes da izađu na tržište struje

Izvor: EurActiv Srbija, 27.Nov.2014

Svi kupci električne energije u Srbiji od 1. januara 2015. moći će da biraju snabdevača na tržištu, ali se ne očekuje da će veliki broj domaćinstava iskoristiti tu mogućnost, ocenili su 27. novembra stručnjaci na skupu o liberalizaciji tržišta struje. Na skupu je ukazano i da za sada ne...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.