Dolar nam smanjio dug, ali zasluge i nama

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dolar nam smanjio dug, ali zasluge i nama"

Beograd -- Javni dug u prva tri meseca smanjen je za 331 milion evra, većim delom zbog kursnih razlika, ali je za 26 miliona evra manji zbog dobrog rada vlade, kaže Vučić.

"Delom, smanjivanje javnog duga ima veze i sa našim radom, a to je za 26 miliona evra. To je prvi put da se dešava, a i uspeli smo da napravimo fiskalni deficit od samo 8,9 miliona evra u istom periodu", rekao je premijer Aleksandar Vučić novinarima.

Premijer je podsetio da i kada je javni dug >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rastao nije mogao da objasni nekima da se država ne zadužuje, već da je dolar ojačao u odnosu na evro, a sada se događa obrnuto, dolar slabi u odnosu na evropsku valutu, što smanjuje javni dug Srbije.

Govoreći o deficitu u prvom kvartalu, on je podsetio da je on smanjen sa 62 milijarde na 8,9 millijardi dinara.

"To je odlična vest. A posebno sam zadovoljan što je Fiskalni savet prvi put rekao da je rast budžetskih prihoda održiv i naplata PDV-a i akciza i sve drugo. To je nešto što je odlična vest za Srbiju", rekao je Vučić.

On je naveo da je to važno uprvo da bismo se borili protiv gladi i siromaštva "do kojeg su nas doveli ovi stručnjaci koje mnogi u Srbiji podržavaju".

"Njih mnogi podržavaju i oni očekuju pobedu na izborima. Videćemo da li će se narod saglasiti. Samo još da narod glasa", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.