Đokić dao Rufiju upotrebnu dozvolu za rudnik u Bistrici

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2024, 17:17

Đokić dao Rufiju upotrebnu dozvolu za rudnik u Bistrici

BANJALUKA – Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske odobrilo je upotrebu rudarskog objekta na ležištu “Bistrica” kod Prijedora preduzeću “Drvo eksport” iz Teslića. FOTO: Capital Upotrebna dozvola je izdata nakon što je koncesionar pribavio svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom, dobio vodnu i ekološku dozvolu i nakon što mu je odobrena projektna dokumentacija, saopšteno je iz resornog ministarstva. „Koncesionar tek sada može da eksploatiše ugalj u komercijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << svrhe i da uplaćuje koncesionu naknadu za eksploataciju u visini od 2,6 KM po toni eksploatisanog uglja“, navodi se u saopštnju. Podsjećamo, firma „Drvo-export“, iza koje stoji SNSD-ov odbornik iz Teslića Srđan Klječanin Rufi prošle godine je nelegalno otvorila rudnik u selu Bistrica. Iako nije imao neophodne dozvole Rufi je počeo kopanje, a u tome ga nisu spriječili ni višednevni protesti mještana. Bez obzira na apele mještana Vlada mu je dala koncesiju za otvaranje rudnika. Iako u Ministarsvu navode da je nakon što je krajem septembra prošle godine zaključen koncesioni ugovor, koncesionar od septembra prošle godine, kada je zaključen ugovor o koncesiji do sad vršio samo probni rad, mještani Bistrice su za CAPITAL ispričali da su kamioni počeli da voze ugalj još prije nekoliko mjeseci. Oni tvrde da ugalj koji se kopa na ovom mjestu, iz Bistrice odlazi direktno u Termoelektranu „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu. Srna/CAPITAL Чланак Đokić dao Rufiju upotrebnu dozvolu za rudnik u Bistrici се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rufiju data upotrebna dozvola za ležište "Bistrica", uzalud protesti mještana

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2024

BANJALUKA- Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske odobrilo je upotrebu rudarskog objekta na ležištu "Bistrica" kod Prijedora privrednom društvu "Drvo eksport" iz Teslića, u vlasništvu Srđana Klječanina Rufija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.