Čadež u Njujorku predstavlja region liderima svetskog biznisa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež u Njujorku predstavlja region liderima svetskog biznisa!

Predsednik Privredne komore Srbije predstaviće Zapadni Balkan kao jedinstvenu instesticionu destinaciju.

Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež sutra će u Njujorku, pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija (Concordia), među kojima su i čelni ljudi više od stotinu globalnih korporacija, predstaviti Zapadni Balkan kao jedinstvenu investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ulaganje u regionu.

Čadež će govoriti na najposećenijoj, plenarnoj sesiji, a jedini je govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

- Čast je govoriti pred tako velikim i uglednim  skupom i odlična prilika da glas poslovne zajednice Srbije i regiona čuje toliko uticajnih lidera javnog, privatnog i civilnog sektora, ne samo iz Amerike, već iz celog sveta. To je šansa da međunarodnoj javnosti, pre svega moćnim svetskim kompanijama - potencijalnim investitorima predstavimo novu sliku o našem regionu, kao regionu uspeha, a ne sukoba i prepreka - mestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im doneti profit i gde njihove investicije više vrede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu. U sagledavanju uslova za poslovanje u ovom regionu, onoga što im pružamo  i pri donošenju odluke o investiranju, stavljamo im na raspolaganje koristan alat - našu onlajn investicionu platformu - izjavio je  Marko Čadež.

Za poslovnu zajednicu koju predstavlja, kaže, važno je što nam je učešće na ovom samitu otvorilo vrata za uspostavljanje direktnih, dragocenih kontakata sa predstavnicima - vlasnicima, partnerima, predsednicima i menadžerima moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, koji govore na ovom događaju, podržavaju Samit i aktivnosti organizacije Konkordija. Među njima su svetski poznate kompanije, kao što su: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse, Western Union, Mastercard, Walt Disney…

Na gotovo 70 panela, sesija i predavanja učesnici samita tokom naredna dva dana baviće se širokim spektrom tema i globalnih izazova - od smanjenja siromaštva i pitanja bitnih za unapređenje zdravlja i obrazovanja svetske populacije, energetske održivosti do digitalizacije i savremenijih tehnologija kao što je 5G mreža. U agendi skupa su i pitanja od aktuelnih planetarnih ekonomskih sukoba i partnerstava, puteva razvoja privatnog sektora i preduzetništva do vladavine prava, nacionalne bezbednosti, diplomatije i geopolitike.

Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u Americi 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz sveta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rešenja za izazove sa kojima se svet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja međusektorskih partnerstva za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.