Blokiran račun firme kojoj su Srbi ostavljali po DVE HILJADE EVRA zbog životno važne stvari

Izvor: Blic, 30.Jul.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokiran račun firme kojoj su Srbi ostavljali po DVE HILJADE EVRA zbog životno važne stvari

Računi banke matičnih ćelija "Krio sejv" (Cryo-Save) su u blokadi, i to zbog duga od 126.684 dinara.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije, ova kompanija se blokadom i finansijskim problemima bori od decembra prošle godine a, kako piše portal bebac.com, dugovanja imaju i prema porodilištima, kojima su obavezi da svakog meseca plaćaju usluge uzimanja matičnih ćelija, što je propisano pravilnikom Ministarstva zdravlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Interesantno je da "Krio sejv", uprkos blokadi računa, uredno reklamira svoje usluge na internetu nudeći skladištenje matičnih ćelija iz pupčanika po izuzetno niskim i za kupce primamljivim cenama.

Nestabilno finansijsko stanje zabrinjava roditelje koji su svoje poverenje ukazali ovoj banci i platili čuvanje matičnih ćelija.

Međutim, kako funkcionišu pod blokadom, u kojoj su sa prekidima ukupno 60 dana, kako ona utiče na dalje poslovanje i treba li da zabrinjava roditelje, nismo uspeli da saznamo. Uprkos svim pokušajima da dođemo do odgovora, direktor "Krio sejv" Zoran Purković nije odgovarao na pozive.

"Krio sejv" je jedna od najvećih banaka matičnih ćelija u Evropi, a na tržištu Srbije prisutna je 10 godina, i čuva više od 11.000 uzoraka matičnih ćelija iz naše zemlje.

Uzimanje i čuvanje matičnih ćelija nije nimalo jeftino i, prema aktuelnom cenovniku, iznosi 1.880 evra, u šta je uračunata priprema dokumentacije, transportni set, analiza krvi majke, transport, obrada, testiranje, krioprezervacija i čuvanje matičnih ćelija tokom početnog perioda u trajanju od 20 godina.

Na ovo, treba dodati i takse koje se plaćaju u državi (10.230 dinara), ali i bankama, kao i naknadu od još 100 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.