Blic na kafi kod najdokonijeg direktora u Srbiji: Briga me što nema mleka za radnike

Izvor: Blic, 14.Feb.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" na kafi kod najdokonijeg direktora u Srbiji: Briga me što nema mleka za radnike

Nemam saosećanje za one kojima moja odluka smeta - kaže za „Blic” predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović.

Ćirović je doneo odluku koju zaposleni smatraju diskriminišućom - da zaposleni u Komisiji, kao i stranke koje oni primaju imaju pravo na tursku kafu, i to, kako je naglašeno - bez mleka, čaj i mineralnu vodu.

Sebi, članovima i sekretaru Komisije i njihovim gostima dozvolio je da besplatno piju tursku kafu ili nes kafu sa mlekom ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez njega, čaj, kao i sokove. Iako su zaposleni i njihove stranke ovom odlukom podeljene u dva sloja, predsednik Komisije u tome ne vidi ništa sporno.

- Pronađite mi neku javnu instituciju u kojoj zaposleni dobijaju besplatnu kafu. Mi smo ovu odluku uveli jer smo dobili informaciju od zaposlene u kafe-kuhinji da se mesečni limit probija, pa je bilo logično napraviti reorganizaciju. Ne razumem zašto bi to nekome smetalo? Inače, i ne pijem nes kafu i ova mera je uvedena isključivo zbog stranaka koje dolaze. Nikome nije bila namera da nekoga ugrozimo ili uvredimo - rekao je juče Zoran Ćirović, kog smo posetili na radnom mestu.

Ćirović kaže da „koliko god pokušavao da shvati u čemu je problem, to ne može da dokuči”. On tvrdi da svako ima pravo da pije šta želi i da to može da ponese sa sobom.

Međutim, u novoj odluci stoji i odredba u kojoj se navodi da je zaposlenima zabranjeno da samostalno pripremaju i uzimaju tople napitke, osim ako je kafe kuvarica sprečena.

- Od oko 40 zaposlenih, nas tridesetoro je visokoobrazovano, i niko od nas ne poznaje ovakav oblik ponašanja. Ovde se zaista ne radi ni o tendencioznosti sa naše strane. Nama nisu problem pare i pre smo za to da svi plaćamo kafu, jer se ovde ne radi o deset ili dvadeset dinara, već o činjenici da je ova odluka u najmanju ruku bizarna. Da li mi i naše stranke vredimo manje od šefovskih - pitaju se zaposleni.

Novinarka „Blica” juče je u znak solidarnosti sa zaposlenima u Komisiji za hartije od vrednosti popila tursku kafu bez mleka i običnu vodu.

Iako je pušenje unutar javnih institucija strogo zabranjeno i kazne dosežu čak do milion dinara, u kancelariji preko puta predsednikove zatekli smo pepeljaru s pepelom. Na pitanje da li je u Komisiji za hartije od vrednosti dozvoljeno pušenje, Zoran Ćirović je to negirao. Međutim, kada mu je novinar doneo pepeljaru u kojoj je još bio pepeo, rekao je da o tome ništa ne zna.

- Ne znam ko je pušio. Istražićemo to - rekao je zbunjeno Ćirović, tvrdeći da „ne može on sve da nadgleda”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.