Bivši radnici Staklare: Tužbe jer nas ne vraćaju na posao

Izvor: N1 televizija, 25.Dec.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici Staklare: Tužbe jer nas ne vraćaju na posao

Bivši radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu počeće da podnose zahteve za poništavanje rešenja o prekidu radnog odnosa, jer rukovodstvo fabrike ne želi da ih vrati na posao.

Bivši radnik Staklare Milenko Manojlović rekao je agenciji Beta da im se danas ispred Upravne zgrade obratio generalni direktor Nebojša Bogdanović i rekao da on nema ovlašćenje da mimo odobrenja Nadzornog odbora vrati bivše radnike na posao.

"Sva uveravanja direktora se svode na produžavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << naše agonije a mi više nemamo strpljenja. Zato krećemo sa masovnim tužbama. Direktor je već dobio 20-30 tužbi, odnosno zahteva za poništavanje rešenja o prekidu radnog odnosa koje su radnici dobili kada je fabrika otišla u stečaj", rekao je Manojlović.

Nakon što je Privredni apelacioni sud ukinuo rešenje o stečaju, koje je Privredni sud u Kragujevcu doneo 20. septembra, bivši radnici, njih 230, očekivali su da će se vratiti na posao jer smatraju da na to imaju pravo po zakonu.

"Apelacioni sud je 6. decembra dostavio Privrednom sudu u Kragujevcu poništenje rešenja o stečaju. Privredni sud je bio dužan da naloži generalnom direktoru da nas vrati na posao, da li je to učinio ili ne, ne znamo. Mi samo znamo da nismo vraćeni na posao. Na ulici smo. Radnici su rezignirani, svi teško žive. Mi primamo oko 15.000 sa biroa dok ljudi koji su pred penzijom ne primaju ništa tri meseca", rekao je Manojlović.

Članovi Nadzornog odbora Srpske fabrike stakla su prošle sedmice predložili bivšim radnicima da se ne vraćaju na posao, ali i da ne tuže fabriku kako bi staklara "stala na noge".

Sednica Nadzornog odbora Staklare je najavljena za četvrtak, a direktor će u petak da se obrati bivšim radnicima i prenese im zaključke s te sednice.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otpušteni radnici tuže Srpsku fabriku stakla

Izvor: RTS, 25.Dec.2017

Bivša radnica Srpske fabrike stakla (SFS) Dragica Jokić-Florić kaže za "Fonet" da su radnici koji su ostali bez posla počeli da podnose tužbe sa zahtevom da budu vraćeni na svoja radna mesta. . Ta odluka doneta je posle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.