Beogradska berza: Sojaprotein na meti kupaca, indeksi pali

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Feb.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Sojaprotein na meti kupaca, indeksi pali

BEOGRAD - Izuzetno skroman trgovački dan ostao je za nama. Indeks BELEX15 oslabio je 0,7% na 599 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 8,1 milion RSD (66,1 hiljada EUR).

Bečejski Sojaprotein (SJPT) bio je najprometnija hartija na tržištu sa realizacijom od nepunih tri miliona RSD. Akcije ovog najvećeg regionalnog prerađivača soje skočile su 6,9%, a u jednom nalogu pokupljena je celokupna ponuda ovih hartija do nivoa od 900 RSD.

Naftna industrija Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << (NIIS) je oslabila 0,4% na 565 RSD uz realizaciju od 1,5 miliona RSD, dok je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) pao 1,3% na 976 RSD. Aerodrom Nikola Tesla (AERO) je nastavio dvodnevni silazni trend, oslabivši danas dodatnih 1,4% na 960 RSD. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je skromnih pola miliona RSD. Jedinsto iz Sevojna (JESV) se sa skromnom realizacijom zadržalo na 4.500 RSD , dok je Komercijalna banka (KMBN) predvodila gubitnike sa padom od 5% na 1.500 RSD.

Među prometnijim papirima bila je AIK banka (AIKB) koja se spustila 0,4% na 1.803 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD, dok je Imlek (IMLK) na samom otvaranju porastao 1,7% na 5.150 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD. Veliki pad od 5% na 1.900 RSD registrovale su prioritetne akcije duvanske industrije Philip Morris (DINNPB) koje beleže veći pritisak na strani prodaje od nove godine nakon isteka preseka za dividendu.

Državne dužničke hartije danas nisu beležile promet.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.